Header image  
Uw droom villa aan de Costa Calida  
  
 
 
 
 

 
De Costa Calida
espana

De Costa Cálida is een van de Spaanse Costa's (kuststreken), in de regio Murcia. Deze costa ligt in het zuidoosten van het Iberisch Schiereiland aan de Middellandse Zee en gaat in het noorden over in de Costa Blanca en in het zuiden in de Costa de Almería. De belangrijkste plaats is de havenstad Cartagena.

Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang (Costa Cálida): inhammen en smalle stranden met rotsen. Hier ligt tevens, een zoals het lijkt een geografisch ongeval, genaamd La Manga; een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee.

Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het toerisme als de Costa Blanca. Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond Cartagena.

De kuststreek van Murcia (Costa Cálida), biedt aan de ene kant onbeschermde stranden met wilde zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, stranden, zoutwater-lagunes, wadden, etc. de Murcia kuststreek heeft vele facetten voor de natuurliefhebber. Niet verrassend ook zijn deze gebieden tot beschermde natuurgebieden benoemd.

Regionaal park “Calblanque” Dit park, gelegen onder de Mar Menor, bestaat uit een schitterende kust met hoge duinen, lange gouden zandstranden en een diepblauwe zee. Verder kunnen in dit park vele bijzondere vogels en planten worden aangetroffen. Calblanque kan zowel te voet, op de fiets als te paard worden bezocht. Tochten onder leiding van een gids kunnen telefonisch (968 362 513) worden afgesproken.

flamingo watervogel

Cartagena is een havenstad, aan de Middellandse Zee, met 176.000 inw.
De natuurlijke haven is de belangrijkste marinehaven van Spanje, met grote moderne dokken, werven, een arsenaal en een torpedofabriek. Ook is de stad  handelshaven, met export van de in de omgeving gedolven lood -, ijzer -, zink - en pyrietertsen en landbouwproducten. Er is import van ruwe olie voor de raffinaderij van Escombreras. Een grote chemische fabriek verwerkt pyriet en fabriceert verder o.a. superfosfaat. Voorts zijn er hoogovens en metaal industrie. Er zijn onderwijsinstellingen voor mijnbouw, techniek en management.

De stad is in de 3e eeuw v.Chr. voor het begin van de gebruikelijke jaartelling gesticht door Hasdrubal de Schone, een legeraanvoerder uit Carthago. De stad werd Qart chadast (Nieuwe Stad) genoemd, net als Carthago.

Oorspronkelijk was Carthago een Fenicische kolonie of nederzetting.

In 232 v.Chr. veroverden de Romeinen de stad, en ging het onder de naam Carthago Nova (Nieuw Carthago) deel uitmaken van het Romeinse Rijk. Hiervan is ook de naam Cartagena afgeleid. Dus etymologisch gezien is in de naam 'Carthago Nova' zowel het woord nieuw in het Fenicisch, als in het Latijn aanwezig, wat dubbelop kan lijken, maar het niet is, want het Latijnse 'nova' werd toegevoegd om het te onderscheiden van Carthago in Noord-Afrika.

Tijdens de Moorse overheersing had de stad onder meer de naam Qartayanna, en had het een grote mate van autonomie.

Cartagena heeft een archeologisch museum waarin vooral veel opgravingen uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Pas recentelijk is er voor de stichter van de stad, Hasdrubal de Schone, een beeld opgericht.

Oficina de Turismo
Plaza del Ayuntamiento, s/n - 30290 - Cartagena.
Tel. +34.968.506.483.
Puerto de San José - Plaza Bastarreche s/n - 30203 Cartagena
Tel.: 968 50 64 83 Fax  968 52 69 12

Er zijn wekelijkse openbare markten die kunnen bezocht worden van 8.00 – 14.00 uur.

Maandag: San Pedro del Pinatar

Dinsdag:Los Belones - Los Alcazares - La Union - Pilar de la Horadada

Woensdag: Cartagena - Santiago de la Ribera

Donderdag: La Palma - Los Urrutias - San Javier Calle Cartagena

Vrijdag :El Algar - Pilar de la Horradada

Zaterdag: Los Narejos - Autocine Craft Market San Javier

Zondag: Cabo de Palos (La Manga) - Los Nietos - Autocine Craft Market San Javier - Puerto Mazarron

 

 

 

 


©2008 Palmeran.com

email: fincapalmeran@gmail.com